Vandaag een bijdrage over lampen. Al geruime tijd wil ik zelf een lamp maken voor onze woonkamer. Nu hangt er een saai geval van onze verhuurder, maar dat kan natuurlijk beter. Er zijn ontzettend veel mooie lampen te koop. Helaas zijn de mooiste toch vaak behoorlijk prijzig. Dus waarom zou ik er niet zelf een maken?

Ik had al wat vage ideeën, maar ben ook nog even gaan surfen om te kijken wat anderen zo al gedaan hebben. Hier een lijstje van leuke doe-het-zelf lampen:

  • Een video instructie voor een toffe lamp van plastic bekers: Klik hier
  • Een heel elegante lamp van kant, van de toffe blog ‘Dos Family’: Klik hier
  • En een kroonluchter van kralenkettingen, door ‘Sawdust and paper scraps’: Klik hier

Met deze inspiratie ga ik dan maar eens aan de slag!

Kanten lamp

Nu ik dingen maak krijg ik steeds vaker spullen van mensen. En laatst heb ik wat kant gekregen van mijn tante. Het is al erg oud en daarom gedeeltelijk stuk, dus perfect voor het hergebruiken van de stukken die nog goed zijn. En de kanten lamp, van de link hierboven, vind ik echt heel mooi.

Mijn lampen zijn net niet zo mooi geworden als die van haar, want ik heb toevallig geen kant dat mooi rond wil en zo om een ballon kan leggen. Maar wat ik heb gedaan, werkt ook heel goed, namelijk de lampen met mat glas bekleden met kant. Gewoon met lijm. In een handomdraai zijn mijn saaie lampen zo wel weer charmant geworden. (Ik heb wel een enkele gloeilamp vervangen door een spaarlamp, voor de brandveiligheid. Die zijn namelijk kouder.)

En in een handomdraai, nieuwe lampen in huis! Deze ideeën zijn zo simpel, en zo veel leuker dan honderden euro’s uitgeven.